Програмата
SEO
PPC
eCommerce
Модератори
Иван Апостолов

CEO в VRmemories

Георги Малчев

Управляващ съдружник в Xplora.bg

Димитър Димитров

CEO&Founder в Inbound

Иван Апостолов

CEO в VRmemories

Имам повече от 10 години професионален опит в застраховането. Занимавам се с дигитален маркетинг от 5 години. Завършил съм програмата по дигитален маркетинг на SoftUni. Имам сайт за продажба на определен пробиотик. Консултант съм по проектa Google Digital Garage. Много съм запален по ветроходството. Опитвам се да използвам всяка възможност, за да плавам за забавление или да участвам в състезание. Голям фен съм на VR, AR и Mixed Reality. Преди няколко седмици започнах работа по нов проект, наречен VRmemories. Целта е да създаваме спомени, в които можеш да се потопиш отново.

Георги Малчев

Управляващ съдружник в Xplora.bg

Преди 3 години заедно с двама съдружници Георги Малчев основава xplora.bg – агенция за интегриран дигитален маркетинг със слоган Human digital. Клиенти на агенцията за целия си дигитален маркетинг са над 50 мултинационални и местни компании, от бързооборотни стоки, през индустриални продукти, до финансови услуги. Сред клиентите на агенцията са Schneider Electric в България и Израел, както и Сладкарници Неделя за България и Румъния, Престиж 96, както и Rice Up и Iuvo за България и чужбина, и компании като Groupama, Medix, Acer, Toyota, Easycredit, Danone, Viessmann, Philips, Queen’s и Софийската опера за България. Георги притежава огромен бизнес и маркетинг опит, както стратегически, така и тактически – като управленски консултант, оперативен директор, директор бизнес развитие в компании и големи холдинги. Преди да създаде агенцията оглавяваше дигиталния маркетинг на Мтел. Преподава маркетинг, комуникации и реклама в Нов Български Университет. Завършил е executive MBA към Американския университет. Георги често е член на журита за награди за дигитален маркетинг, както и модератор и панелист на форуми за мениджмънт, маркетинг и реклама. Георги е избран за член на Управителния съвет на IAB Bulgaria за 2016, и преизбран през 2017 и 2018.

Димитър Димитров

CEO&Founder в Inbound

Димитър Димитров се занимава със SEO и SEM от над 9 години като през последните години се ориентира основно към цялостни стратегии и performance реклами за eCommerce. През 2013-та година създава Inbound.BG и над 5 години с екипа си създават и управляват онлайн маркетинговите кампании на доста познати и наложени марки в България, както и клиенти в САЩ, Великобритания и Канада.

08:30 - 10:00
Регистрация/Кафе за добре дошли
10:00 - 10:15
Официално откриване на конференцията
10:20 - 10:50
Калоян Димитров и Димитър Карамаринов

Blog Coordinator и Senior SEO
Fantastic Services

Обработка на естествен език (NLP), Google ъпдейти и добри практики за съдържание
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Александър Георгиев и Васил Банков

Founder и Owner
Advertise Bg и MebeliBanko

Case study Мебели Банко: как да подобрим ефективността на PPC кампании чрез CRO
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Димитър Димитров

Съ-Собственик
Stenik

Успешна миграция на нова eCommerce платформа
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Лекция
За лектора
Обработка на естествен език (NLP), Google ъпдейти и добри практики за съдържание

1. Гугък медик ъпдейт (или какво всъщност се крие зад него).
2. Съдържание за потребителски цели и търсене.
3. Практически съвети.

Димитър Карамаринов. Пламенен SEO и дигитален скулптор с разнообразен бекграунд и интереси.
По-интересното около него е богатият му опит с DJ-ing, аудио, видео, моушън графика, организация на различни събития и съпътстващи рекламни кампании, които във времето са му позволили да се утвърди като находчив, изобретателен и креативен професионалист.
През последните близо 5 години жадно изучава комплексното развитие и работещи практики около Google organic, както onsite, така и offsite.
Възмутен от купищата дезинформация, пропаганда и невeрни тези в бранша, в екип със своя добър приятел и колега Калоян Димитров на предстоящата OA 2018 ще има възможността да сподели част от наученото за това как Google реално обработва и разбира преобладаващото текстово съдържание, как това е свързано с последния голям ъпдейт от август 2018, как да използваме успешно search, различен от транзакционен, в унисон с конструкцията SEO/UX, и разбира се, шепа реални примери.

Калоян Димитров. Работи в сферата на дигиталния маркетинг и SEO от 2014-та година насам, в компанията Fantastic Services – най-големият доставчик на услуги за дома, офиса и градината в Лондон. През последните 2 години координира създаването на блог съдържание в in-house екипа за дигитален маркетинг на компанията.
Професионалните му познания включват изработване на спецификации за правилно таргетирано съдържание към брандовата публика, стратегии за подобряване на качеството на създадената продукция, както и управление на цялостния процес по изпълнението на дадена content marketing стратегия.
От 2013-та година е член на различни доброволчески организации, като през 2017-та година започва да управлява международния екип по маркетинг и комуникации на една от най-големите европейски студентски организации – Erasmus Student Network International.
Един от създателите на Youth Talent Network Bulgaria, чрез която се организират младежки обучителни семинари за подобряване на уменията при представяне по време на работни интервюта.

Лекция
За лектора
Case study Мебели Банко: как да подобрим ефективността на PPC кампании чрез CRO

1. ASP моделът за успешен маркетинг.
2. Какво е CRO и как ни помага за PPC.
3. L.I.F.T моделът за оптимизация на страници.
4. CRO Процесът.
5. 3 добри практики, които да приложим още днес, за да подобрим своите PPC резултати.
6. Case-study: Мебели Банко.

Александър Георгиев. Казвам се Александър и съм създател на дигитална агенция Advertise. Занимавам се с интернет маркетинг и електронна търговия от 2002 година до днес.
Започнах висшето си образование в Brunel University, в западен Лондон, с бакалавър eCommerce, след което завърших и магистратура Wireless Enterprise Business Systems или по-просто казано mCommerce.
През 2006 започнах да работя в дигитална агенция във Великобритания, наречена Click Consult и забелязах, че на пазара имаше нужда от агенции, които да се фокусират върху SME сегмента и бързо стартирах своя собствена агенция.
През 2007 регистрирах българския офис на Advertise. 10 години по-късно, Advertise е една от водещите агенции за дигитален маркетинг на българския пазар, предлагаща комплексно обслужване. 2016 беше изключително успешна и бяхме отличени от Google с голямата награда от състезанието Ready 2 Rock за отлична ефективност. Също така Advertise беше класирана в годишната класация на Капитал топ 20 на дигиталните агенции в България.
Относно мен, през годините съм имал удоволствието да работя със стотици компании на българският пазар, вариращи от малък и среден местен бизнес до интернационални корпорации като DHL, Cannon, BMW, Opel, Domino's и много други, на които съм помогнал да създадат успешна дигитална стратегия за техния бизнес. В момента се занимавам предимно с изграждане на цялостни дигитални стратегии за клиентите на агенцията, както и Conversion Rate Optimization. През 2015 станах Google Certified Trainer.

Васил Банков. Основател и съсобственик съм на мебелна компания Болиади ООД – Мебели Банко през 1998 г. През 2004 г. стартирахме он-лайн магазин mebelibanko.com. Вече 20 години развиваме успешно производствена и търговска дейност в страната и извън нея.

Димитър Димитров

Съ-Собственик
Stenik

Лекция
За лектора
Успешна миграция на нова eCommerce платформа

1. Защо и кога да мигрирам на нова платформа.
2. Ползи и вреди при миграция.
3. Как да се подготвим за миграция (чеклист).

Димитър Димитров понастоящем е съ-собственик и търговски директор в STENIK от 2006 г.
През годините той придобива безценен опит работейки като sales консултант и проджект мениджър и участвайки в управлението и маркетинга на собствен онлайн бизнес.
Взема дейно участие в консултинга и разработката на редица проекти от ранга на Orange Center, Кино Арена, Global Brands, Ozone, Hippoland, Koketna и др.

10:55 - 11:25
Петър Николов

Основател
MobilioDevelopment

Mobile eCommerce Technical Performance
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Катя Тодорова

Founder&CEO
MEmotion

Дигитализация в хотела у нас – ефект, резултати, възвръщаемост [Case Study]
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Дацко Дацев

Chief Marketing Officer
MyMall

5+ performance стратегии от MyMall
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Петър Николов

Основател
MobilioDevelopment

Лекция
За лектора
Mobile eCommerce Technical Performance

1. Чести технически грешки, които забавят.
2. Анализ на скоростта на мобайла: responsive/мобилна версия. Тулове и какво се гледа.
3. Набор модули 3-4 основни CMS-а за подобряване на скоростта.

Разработчик с над 17 години опит. Преди 6 години основаwa своя собствена компания.
От 7 години в Mobilio се занимаме само с мобилни разработки и десктоп приложения предимно за Apple платформи.
Привърженик на Mobile First идеологията и вярва че тепърва ще се удивляваме на нови постижения на мобилния фронт.

Катя Тодорова

Founder&CEO
MEmotion

Лекция
За лектора
Дигитализация в хотела у нас – ефект, резултати, възвръщаемост [Case Study]

1. Кои са основните аспекти на дигитализацията в HoReCa обекти у нас.
2. Какво включва цялостната дигитална идентичност на HoReCa обекти у нас.
3. Конкретни резултати и примери от български обекти.

Катя основава бутиковата дигитална бранд агенция MЕmotion през 2013 г. През 2015 г. MEmotion става част от CLIENTRIC Group. – консорциум от компании в сферата на иновативните софтуерни и интерактивни маркетинг решения, в който Катя е управляващ партньор.
Освен дигиталната агенция, Катя развива активно от групата още компанията CLIENTRIC HoReCa – лидер на българския пазар за marketing&sales софтуерни и хардуерни решения в туризма и CLIENTRIC Academy – академия за иновации в туризма.

Дацко Дацев

Chief Marketing Officer
MyMall

Лекция
За лектора
5+ performance стратегии от MyMall

1. Изоставени колички.
- Видове стратегии.
- Анализ на изоставените колички и как да намерим работещата за нас стратегия.
2. Как да изградим качествена мейлинг листа.
- Как да превърнем посетителите в абонати.
- Как да държим абонатите си engage-нати.
- Работещи стратегии и канали за събиране на абонати.
3. Реактивиране на клиентите.
- Как да сегментираме вече загубените клиенти.
- Видове стратегии.
4. Ефектът на ТВ рекламата в екомерса.
5. Какво да не правите?
- Не разчитайте само на един канал за продажби, винаги търсете микса.

Казвам се Дацко Дацев и съм Chief Marketing Officer на един от водещите онлайн магазини в България – MyMall. Притежавам повече от 10 години опит в сферата на eCommerce, над 8 години опит в дигиталния маркетинг и съм предприемач по душа.
В момента основно се занимавам с внедряването на AI, BI технологии и marketing automation, оптимизация и подобряване на бизнес процеси в eCommerce.

11:30 - 12:00
Никола Минков

CEO
Serpact

SEO - Still Loving You!
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Станислав Димитров

Основател
Konversa

10 супер полезни Google Ads техники, които да опитате през 2019 година
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Геннадий Воробьов

Съосновател и ръководител
Netpeak Bulgaria

Mobile UX performance
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Никола Минков

CEO
Serpact

Лекция
За лектора
SEO - Still Loving You!

Подтема 1: SERP SEO – Don't you cry tonight!
[как SERP регенерира в реално време].
Подтема 2: Voice Search – Wind of change.
[какво прави Voice Search бъдещето на SEO].
Подтема 3: Featured Snippets – Stairway to heaven!
[огромен CTR в който трябва да инвестираме].

Никола Минков свтартира с SEO през 2012 година. Същата година стартира първите си SEO проекти за българския пазар.
През 2014, 2015, 2016, 2017, 2017 година придобива над 40 международни сертификати на: Google AdWords Fundamentals, Google Analytics, Google AdWords Mobile, Google AdWords Search, Google Mobile Sites, Google Shopping, Google AdWords Display, Google AdWords Video, Google дигитален гараж, Bing, HubSpot Academy - Content Marketing, HubSpot Academy - Email Marketing, HubSpot Academy - Inbound Sales, HubSpot Academy - Inbound Marketing, DoubleClick Search, Google My Business, Google Digital Sales, Google Analytics Individual Qualification, seoCertification.org.
От 2012 година има над 700 успешни SEO проекта в България, САЩ, Австралия, Великобритания, Германия, Швейцария, Франция, Канада и други. Основател и управител на SEO Агенция Serpact - serpact.bg. Създава и обучава екип от копиратъри, програмисти, анализатори и Off-Page специалисти в Свиленград, Варна и Пловдив. През 2016 година фирмата стъпва и на Американския пазар, като отваря офис в Сан Карлос, Калифорния (Силициевата Долина).
През 2018 година Idea Studio става част от Serpact и така екипът на Serpact става от 13 специалиста в сферата на SEO и Content Marketing. Основна услуга на Serpact през 2016 / 2017 / 2018 година е On-Page SEO одити и интеграцията им, както и Content Marketing стратегии и интеграцията им.
За годините има над 600 извършени On-Page SEO одити и над 300 интегрирани за около 100 клиента от цял свят, както и над 150 пълни Content Marketing стратегии с над 20 реализации.
Никола Минков е участвал като лектор на Digatl4Plovdiv 2016 / 2017 / 2018, OA Conference 2017 / OA Conference Live Edition 2018, eComm Congress 2017 / 2018, Live Webinar SemRush 2018 (септември), Kate Toon Podcast 2018 (август) и други.
Редовен участник на всички конференции в България свързани с онлайн маркетинга, както и на такива в чужбина като SMX 2017 / 2018, Brighton SEO 2018 пролет / 2018 есен, Google AMP Roadshow Munich 2017, Google Developers Conference и други.

Станислав Димитров

Основател
Konversa

Лекция
За лектора
10 супер полезни Google Ads техники, които да опитате през 2019 година

1. Какви са последните новости в Google Ads, и как те засягат моя бизнес?
2. Защо Google Ads (не) работи добре за моя бизнес?
3. Как големите брандове инвестират в PPC реклама?
4. Какво научих след 15 години работа с Google AdWords?

Специалист по дигитален маркетинг с 15 години професионален опит в сферата на SEO и PPC реклама за клиенти, вариращи от Fortune 500 компании, през стартъпи и non-profit организации.
Многократно сред топ 120-те SEO специалисти в света според Moz, най-авторитетният SEO сайт. Един от първите сертифицирани Google Trainers за България.
Основател на Konversa, Premier Google Partner агенция.

Геннадий Воробьов

Съосновател и ръководител
Netpeak Bulgaria

Лекция
За лектора
Mobile UX performance

1. Какви са предизвикателствата пред мобилните посетители.
2. Как посетителите използват своите смартфони.
3. 3 основни елемента в mobile за по-висок conversion rate.
4. Как дизайнът и детайлите в интерфейса влияят на conversion rate.
5. Case study.

От 2008 година в дигиталния бранш. В Netpeak участвам в построяване на бизнес процесите на агенцията, реализация на маркетинг стратегии на ключови клиенти и на такива с потенциал и развитие на партньорската програма.
Сертифициран Google Analytics и Google AdWords специалист. Преподавам в Softuni Digital, трейнър в Google Partners (съвместен проект на Google и Softuni Digital – курс за Google Analytics и Train the trainers в рамките на Дигитален гараж).
Организирам ежегодна конференция Online Advertising, журирам уеб конкурси в България, презентирам на конференции в България и чужбина.

12:00 - 12:45
Кафе пауза
12:50 - 13:20
Alex Danilin

Product Manager
Serpstat

Insights from 1M websites audit
*in English
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Иво Илиев

CEO&Founder
InteractAge

Branding във Facebook и Instagram за по-добри резултати за бизнеса
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Геновева Петрова

Executive Director
REMIXSHOP.COM

История на развитието на REMIXSHOP.COM
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Alex Danilin

Product Manager
Serpstat

Лекция
За лектора
Insights from 1M websites audit
*in English

1. Meta description or body text – which one is used in snippets?
2. How many links should I use on the page?
3. What should I do with pagination?
4. Why my site is dropped from indexed?
5. Folders or subdomains?
6. Should I use AMP and SSL?
7. How does site speed affect its’ visibility?

Alex Danilin is a product manager at all-in-one SEO platform Serpstat. His previous career path from Middle SEO specialist to Senior SEO specialist and later to Analytics Strategist gave him an opportunity to work with different types of SEO projects including big international companies. So now he spends his time developing a SaaS platform that makes life of SEOs much easier.
Alex is an author of articles, a speaker at specialized seminars and conferences. He is interested in SEO, analytics, data science and Capoeira.

Иво Илиев

CEO&Founder
InteractAge

Лекция
За лектора
Branding във Facebook и Instagram за по-добри резултати за бизнеса

1. Защо рекламите за конверсии не са достатъчни.
2. Как да регулираме сатурацията на таргет аудиторията си във Facebook и Instagram.
3. Инвестиция в бранд амбасадори и инфлуенсъри – удачен ход или модерно експериментиране.
4. Защо са полезни кампаниите за Brand Awareness и потребителския recall.
5. Branding за Facebook и Instagram извън Facebook и Instagram.

Иво Илиев има над 16 години практически опит в сферата на дигиталния маркетинг. Управител е на агенции METAMARK, InteractAGE и Interactive Age.
Опитен професионалист с богато портфолио в сферата на Facebook, Instagram и LinkedIn маркетинга. Част от неговата практика е работата по активности на марки като Raiffeisenbank, NIVEA, GENERALI, Eucerin, Ford, NESTLE, NOKIA и др.
Иво е участник и организатор на множество маркетингови обучения в страната. Създател на проекта за бизнес обучения по маркетинг и комуникации PresenTHINK.
Консултант е на множество бизнеси с дейност в България, Холандия, Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Германия, Австрия, Великобритания, Унгария и др. Водил е лекции и workshop-и в Экономически Университет – Варна, Нов Български Университет – София, Технически Университет – Варна. Участва в някой от най-значимите събития по дигитален маркетинг в страната.

Геновева Петрова

Executive Director
REMIXSHOP.COM

Лекция
За лектора
История на развитието на REMIXSHOP.COM

1. История на ръста на REMIXSHOP.COM
2. Излизане на други пазари.
3. Специфики на един голям eСommerce проект.

Професионалист в сферата на бизнес развитието и оперативния мениджмънт, с повече от 15 години опит зад гърба си.
Съосновател на REMIX. Отговорна е за разрастването на нови пазари и за следните отдели в компанията: маркетинг, IT/клиентско преживяване, връзка с клиенти и административен.
Притежава опит в управлението на IT компания в България и Франция в продължение на 6 години, по времето на който участва в над 200 онлайн и дигитални проекта.
С богат опит в M&A и консултиране. Магистратура по финанси и международни отношения. Специализация в Ithaca College и Cornell University, САЩ.

13:25 - 13:55
Ovidiu Joița

Owner
iAgency.ro

The Power of the Brand in SEO
*in English
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Любомир Попов

Собственик и управител
SEM.bg

Колко изкуствен е изкуственият интелект на Google?
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Георги Костов

Co-Founder&CEO
GombaShop

Електронната търговия от перспективата на дребния и среден търговец. Статистики за електронната търговия в България от GombaShop
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Ovidiu Joița

Owner
iAgency.ro

Лекция
За лектора
The Power of the Brand in SEO
*in English

1. How important is being a brand for Google?
2. SEO advantages for brands.
3. How can you grow your brand for Google better ranking?
4. How important are UX indicators?
5. The next 2-3 years SEO prognoses.

Ovidiu Joita has worked in the marketing and advertising field for over 17 years. He has predominantly worked in the online field for the last 15 years and has handled hundreds of projects.
He founded iAgency.ro, which is top Romanian SEO & online marketing agency, in 2008.
In iAgency’s portfolio, you can find famous names in the online Romanian market: Elvila, DC News, Veloteca, Floria, Total Soft (charisma.ro), Retargeting.biz, Mekior.ro, ChristianTour.ro.

Любомир Попов

Собственик и управител
SEM.bg

Лекция
За лектора
Колко изкуствен е изкуственият интелект на Google?

1. Много от нас са имали телефонен разговор с помощния център на Google. Защо получаваме все по-често отговор на въпросите си: 'Така работи системата/That's how the system works'?
2. Ще засегнем методите за убеждение от страна на Google за присъствието на изкуствен интелект в Google Ads - бюджети, неодобрени реклами, методи за офериране, exact match и т.н.
3. Ще поговорим за причините за убеждението, което остава у потребителя за наличие на изкуствен интелект в Google Ads.
4. Ще разледаме начините за 'предпазване' :) от изкуствения интелект.
5. Ще се опитаме да надникнем в бъдещето на Google Ads, видяно през очите на човек, който се занимава с Google Ads 365/24/7.

Любомир Попов е сертифициран Google AdWords, Google Analytics и Bing специалист. Занимава се професионално с PPC от 2011 г. Преди това се е занимавал успешно със SEO и програмиране.
Интepecитe мy вĸлючвaт вcичĸo в cфepaтa нa онлайн мapĸeтингa и rock музиката. Основател на СЕМ БГ (sem.bg), Google Partner агенция.

Георги Костов

Co-Founder&CEO
GombaShop

Лекция
За лектора
Електронната търговия от перспективата на дребния и среден търговец. Статистики за електронната търговия в България от GombaShop

1. Статистики за потреблението през 2018-та, базирани на над 400 000 реализирани продажби.
2. Особености на пазара.
3. Проблеми на малкия интернет търговец.
4. Статистики за употреба на разплащателни средства.
5. Статистики за употребва на логистични услуги.
6. Маркетинг канали и кат те работят за малкия интернет търговец.

Георги е съосновател и CEO на GombaShop – едно от най-популярните и-комерс решения в България, което в момента обезпечава бизнеса на над 1200 електронни търговеца. Занимава се с уеб технологии от над 20 години и има богат опит в областта на визуална комуникация, уеб дизайн, дигитален маркетинг, програмиране и онлайн търговия.
Георги е и собственик на уеб агенция eDesign, с екипа на която е носител на някои от най-престижните награди за уеб в света – AWWWARDS, THE FWA, Webby Awards, Lovie Awards, CSSDA и др. В периода 2012та до 2016та година е член на управителния съвет на Българската Уеб Асоциация.
От 2015та е асоцииран член на Международната Академия за Дигитални Изкуства и Наука (IADAS).

14:00 - 15:30
Обяд
15:35 - 16:05
Симеон Емануилов

Senior SEO Specialist
Netpeak Bulgaria

Mobile First Indexing – мобилната версия с приоритет
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Благовест Йорданов

Продуктов Мениджър
Нет Инфо

Какво правят Вашите потребители в ABV?
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Spyridoula Drakopoulou

Head of Performance&Finance
Google Greece & Bulgaria

Think Big. Think Global
*in English
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Симеон Емануилов

Senior SEO Specialist
Netpeak Bulgaria

Лекция
За лектора
Mobile First Indexing – мобилната версия с приоритет

1. Мобилна версия и respsonsive дизайн.
2. Какво е Mobile First Indexing.
3. Движения в класирането след Mobile First.
4. Анализ на мобилна версия.
5. Чек лист на съвместимост.
6. Кога е следващата вълна.

Senior SEO специалист и програмист с дългогодишен опит. Той има над седем години опит в сферата на уеб програмирането, разработвайки различни решения за онлайн магазини и уеб сайтове.
Обича предизвикателствата, които го учат на нови неща и усъвършенстват знанията и уменията му.
Професионалните му интереси са в сферата на техническото SEO, автоматизация на процесите и обработка на големи количества информация с Python и R.
Допълнително се занимава с разработка на полезни SEO инструменти, които улесняват процеса на анализ. Лектор е на специализирани събития в България като някои от тях са: SoftUni SEO и Analytics програмите, Indit BlackHat Conference и др.
В последните две години работи като SEO специалист в Netpeak, една от най-големите онлайн маркетинг агенции в Източна Европа. Основни направления на работата на агенцията: оптимизация на сайтове и онлайн реклама. Там работи по едни от най-големите български сайтове, онлайн магазини и новинарски портали.

Благовест Йорданов

Продуктов Мениджър
Нет Инфо

Лекция
За лектора
Какво правят Вашите потребители в ABV?

1. Общи данни за ABV. Използване на пощата – MAU, Брой изпратени/получени мейли, демография, разпределение на мейлите между Inbox и Spam.
2. Място на ABV в структурата на Нет Инфо за събиране и обработка на данни.
3. Място на ABV в структурата на Нет Инфо за събиране и обработка на съгласия по реда на GDPR.
4. Antispam усилия – какво правим, за да ограничим SPAM трафика.
5. Разпределения на мейлите в Кутия и Спам. Как да увеличим шанса писмото ни да попадне в Inbox, вместо да бъде спряно от филтрите – добри практики, какво не е допустимо.
6. Планове на ABV за разделяне на директориите – Promo folder.
7. ABV като рекламна платформа – ABV MailBoost и ABV Direct Mailing.

Благовест Йорданов е част от екипа на Нетинфо от 2014 година. Той отговаря за PPC мрежата на Нетинфо adwise.bg, внедряването на изискванията по реда на GDPR, платформата за сравнение на цени Sravni.bg, стратегията за събиране и обработка на данни на Нетинфо.
В рамките на компанията участва във внедряване на Google Tag Manager (40+ контейнера за над 25 сайта и над 10 мобилни приложения); Google Analytics 360; Google BigQuery; Google Data Studio; Google Optimize; DFP Premium; Krux DMP и други.
Притежава сертификати за: Google Ads Display Certification; Google Analytics Individual Qualification; Search Ads 360.
Благовест Йорданов е завършил УНСС с профил “Маркетинг и мениджмънт” и най-различни курсове за повишаване на квалификацията.

Spyridoula Drakopoulou

Head of Performance&Finance
Google Greece & Bulgaria

Лекция
За лектора
Think Big. Think Global
*in English

1. Why exports are on the top of CEO's agendas? What is the potential opportunity and how can we size it?
2. What are the main obstacles to business exports and what are the tools and methods most used to overcome them?
3. How can a company make sure it is set-up for success?
4. What expectations shall a company that exports have at the beginning of the venture? How long does it take to become self-sustained?

Spyridoula is leading the relationship with Performance agencies & Finance institutions in Greece and Bulgaria. She has worked on cross-company digital transformation projects with multiple brands in various industries to help them accelerate changes that will better reflect the changing consumer needs.
One of the core side projects she is passionate about is the digital skills training of young college graduates to undertake jobs in the industry.

16:10 - 16:40
Justyna Pruszyńska

SEO Executive
Bluerank

How to conduct SEO competitive analysis that will inspire your clients to take action?
*in English
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Кристиян Димитров

Специалист по измерване
Google Ireland

Работи ли моят маркетинг?
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Иво Тодоров

Маркетинг Директор
SPORT DEPOT

Sport Depot: как дигитализираме търговията
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Justyna Pruszyńska

SEO Executive
Bluerank

Лекция
За лектора
How to conduct SEO competitive analysis that will inspire your clients to take action?
*in English

Have you ever run out of arguments to talk to your client about the importance of implementing your recommendations? Or have you ever felt like you were lacking of ideas to improve your client's website? If so, then SEO competitive analysis might be exactly that thing you were missing!
In this session you will learn:
1. What is the most effective way to identify your competitors?
2. What are the key things you should focus on when comparing yourself to your competitors?
3. How to make the most of your on-site content using the information from the analysis?

Justyna Pruszyńska is SEO Specialist and Content Marketing Creative Support at Polish marketing agency called Bluerank that carries out marketing projects for more than 200 clients from six continents. Bluerank won trust of Amnesty International, Deutsche Bank, Leroy Merlin, Euroloan, Mitsubishi Motors, Rainbow Tours and Tchibo, among others.
Justyna is responsible for several SEO projects, including nationwide leading e-commerce from pharmaceutical industry and one of the largest ferry operators in the world. She helps with creating content marketing campaigns for diversified clients, writes articles and conducts training sessions for clients and her colleagues.
She is passionate about influencer marketing, content marketing, SEO and making videos on Youtube.

Кристиян Димитров

Специалист по измерване
Google Ireland

Лекция
За лектора
Работи ли моят маркетинг?

1. Каквo е Attribution и защо да ме интересува?
2. Какви решения за Attribution предлага Google?
3. Как да извлека максимална полза от инструментите, които са ми на разположение?

Работи в Google от 3 години. Първите 1.5 години работи като техническа поддръжка за Българския пазар.
Помага на български компании и агенции по въпроси свързани с техническа имплементация в Google Ads, Analytics, Tag Manager.
През последните 1.5 години работи като "специалист по измерване" в отдел продажби за големи клиенти за централна Европа. Експертизата му включва измерване ефективността на дигитална & телевизионна реклама, измерване на ефекта на онлайн реклама върху офлайн резултати, експерименти, и т.н.
Завършил е бакалавър по Математика & Бизнес Администрация в Американския Университет в България. Роден е в Плевен и в свободното си време се наслаждава на катерене и настолни игри.

Иво Тодоров

Маркетинг Директор
SPORT DEPOT

Лекция
За лектора
Sport Depot: как дигитализираме търговията

1. Дигитализацията на бизнеса, като процес при Sport Depot. Ключови milestones.
2. Omnichannel: взаимодействие между онлайн и офлайн, търсене на баланс, взаимно засилване, избягване на канибализма между двете среди.

Маркетинг Директор съм на Спорт Депо АД повече от 10 години, а опит в рекламата и маркетинга имам над 20 години. Роден съм в гр. Пазарджик, като още преди да отида в гимназията проявявах засилен интерес към маркетинга, което бе причина да избера да уча профилирано обучение по маркетинг, още когато да работиш на Правец 16 бе привилегия.
Кандидатствайки след това за висше образование си поставих една единствена цел – обучение само и единствено по специалност Маркетинг. Учудвах се на съучениците около себе си, които кандидатстваха по десетки специалности без да обръщат особено внимание на това по коя точно ще ги приемат. Започнах работа още по време на следването си в телевизия. След 3-4 години преминах в търговската сфера като мениджър реклама и маркетинг.
От 2007 станах част от екипа на Спорт Депо като маркетинг мениджър. Отговорността бе много голяма, защото тогава компанията набираше скорост, а пред мен стояха големи предизвикателства. Първоначално с доста скромен екип и ресурси поех нелекия, но изпълнен с предизвикателства път. Вече над 10 години съм ръководител на маркетинга на компанията и отговарям за планирането и реализирането на кампаниите, а заедно с целия ми екип сме едни от виновниците за ръстовете, които бележим всяка година.
От началото до сега, всяка година, маркетинг кампаниите, бюджетите и проектите, по които работим се разрастват непрекъснато, което налага много усилия, стриктен контрол и прецизно планиране. Пряко контролирам всяка offline или online маркетинг активност, управлението на бюджетите и развитието на марките от нашето портфолио.
Ръководил съм реализирането на редица национални и регионални кампании в страната, както и в Румъния и Сърбия при навлизането на Спорт Депо на тези пазари. Занимавам се също така с провеждането на маркетинг кампании със световни марки като adidas, nike, puma, lotto, kettler, jack wolfskin, speedo и много други, в резултат на което много от тях успяха да видят потенциала, който имаме и начина, по който работим за налагането им на местния пазар, увеличавайки доверието си в нас. От 2 години работя усилено и за маркетинга на нов проект на Спорт Депо - верига магазини за спортни и лайфстайл обувки District.

16:45 - 17:15
Димитър Димитров

CEO&Founder
Inbound

Как да измерваме SEO ефективност?
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Кристиан Димитров

Маркетинг експерт
PCStore.bg

Стратегии и канали на PCStore.bg: как го правим и какви резултати постигаме
За специалисти
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Драгомир Драганов и Георги Кандев

eCommerce specialist и TL of PM
Baby.bg и Netpeak Bulgaria

3 задължителни стъпки, с които да се подготвим за големи кампании (Black Friday, Коледа, рожден ден и тн.)
За представители на бизнеса
За начинаещи
Средно ниво
За напреднали
Димитър Димитров

CEO&Founder
Inbound

Лекция
За лектора
Как да измерваме SEO ефективност?

1. Как измерват SEO ефективността повечето бизнеси?
a. Основни KPIs.
b. Инструменти.
c. Методика.
2. Как я измерваме ние и защо?
a. PRO инструменти.
b. Видимост в %.
c. Органичен трафик.
d. Реализации.
e. Колко би ни струвал органичният трафик, ако трябваше да го купуваме през Google Ads (CPC)?
3. Основни проблеми и какво не може да се измери пряко онлайн?
a. Ад блокери.
b. Cross-device.
c. Бранд ефект офлайн.
d. Вторични обаждания към кол център.
e. Посещения във физически обекти.
f. Изоставане на придобиванията във времето.

Димитър Димитров се занимава със SEO и SEM от над 9 години като през последните години се ориентира основно към цялостни стратегии и performance реклами за eCommerce.
През 2013-та година създава Inbound.BG и над 5 години с екипа си създават и управляват онлайн маркетинговите кампании на доста познати и наложени марки в България, както и клиенти в САЩ, Великобритания и Канада.

Кристиан Димитров

Маркетинг експерт
PCStore.bg

Лекция
За лектора
Стратегии и канали на PCStore.bg: как го правим и какви резултати постигаме

1. Лирика и болка на един маркетолог.
2. Атрибуция на канали.
3. Потенциалите и структура на кампаниите в Search, GDN, Facebook, price comparison.
4. Ремаркетинг стратегия и техническа реализация.

Крис навлиза в дигиталния бранш една година след Google. През 1999 г. създава порталa и форум за IT новости SetCombG.com. Не спира да го поддържа и развива вече близо 20 години. През годините основава редица специализирани страници като AlekDimitrov.com, Klasirane.com, 360snimki.com.
Тясно с PPC и SEO стратегии се занимава от 5 години, най-вече благодарение на Жоро Станчев и Оги Младенов.
Сертифициран Google Analytics и Google AdWords специалист, trusted by Google Street View фотограф. Работил е както в агенция, така и като In-House експерт. В свободното си време обича да работи, а в работно време предпочита бирата.

Лекция
За лектора
3 задължителни стъпки, с които да се подготвим за големи кампании (Black Friday, Коледа, рожден ден и тн.)

1. Преакция – чеклист със задължителните неща.
2. Етапи на рекламирането – канали, разпределение, бюджет.
3. В деня на акцията – препоръки, възможни проблеми, които може да очаквате и как да се справим с тях.

Драгомир Драганов. eCommerce specialist в Baby.bg.
Работя в eСommerce сферата от повече от 5 години, като съм минал през почти всички стъпала – от вкарването на продукти за сайтове и обслужване на клиенти, до изработване на маркетинг стратегии и управлението на дигиталното развитие на сайтове от групата на Mymall.

Георги Кандев. Team Lead of PM в Netpeak Bulgaria.
Георги Кандев започва своя професионален път в дигиталния маркетинг преди 6 години. Насочен изцяло към стратегии за performance дигитален маркетинг. Специализира в направленията PPC & SEO. Преди това работи 2 години като freelance SEO консултант.
Към настоящия момент заема позицията Team Leader на Project мениджърите в Netpeak България. Преди да стане Team Leader, ръководи и отговаря за десетки клиенти от България и целия свят. Като Project Manager, заедно с Netpeak натрупват доста солиден опит и богато портфолио. Успешно развиват едни от най-проспериращите и големи брандове в България.

17:20 - 18:25
Панелни дискусии

Конкретни и неочевидни съвети за увеличиване на ефективността в SEO Конкретни и неочевидни съвети за увеличиване на ефективността в PPC Конкретни и неочевидни съвети за увеличиване на ефективността в eCommerce
18:30 - 19:00
Закриване на конференцията и раздаване на подаръци